Wat is NEI?

NEI, afkorting van Neuro Emotionele Integratie, is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI geeft je de mogelijkheid om niet meer te hoeven leven in angst, pijn en tekortkoming. En dat het niet blijft bij een filosofie, maar een diep weten. NEI laat je kennis maken met de taal van je lichaam, de taal van je geest en de taal van je ziel.


Het is een energetische methode, die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Het is een methode om het onbewuste bewust te maken. Met behulp van de bio-tensor sporen we de disbalans tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn op. Emotionele of fysieke trauma's en ervaringen kunnen een energetisch geheugen creëren dat ons lichaam en denken beïnvloedt. 

 

De NEI methode spoort deze ervaringen en/of trauma's op, via integratie brengen we de disbalans in balans. Deze techniek zorgt er voor dat emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma's op een vriendelijke manier worden opgelost. Je gaat op zoek naar de oorzaak van jouw klachten en herstelt de balans. Oude patronen laat je los waardoor fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Lange praatsessies zijn niet nodig en ook herbeleving van trauma's is niet noodzakelijk. De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt.


Voorbeelden van blokkades:

 

  • Ongewenst Gedrag:

 

Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. 
Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet,
je wilt zelfverzekerd overkomen, maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

 

  • Ongewenst Gevoel:


Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid,  eenzaamheid. Wat vaak leidt tot: leer- en concentratieproblemen, stress of slapeloosheid.

 

  • Fysieke Klachten:


Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten. 

 

NEI is een samengestelde methode ontwikkeld vanuit de Westerse en Oosterse geneeswijzen en is ontwikkeld door de arts 
Roy Martina. De basis is gelegd met elementen uit de Touch For Health, Neuro Associatief Coachen (NAC), psychotherapie, neurowetenschappen, bio-kinesiologie en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Naast de technieken patroondoorbreking, ankeren, communicatiemethoden, rapport en congruentie-evaluatie wordt er ook gebruik gemaakt van acupunctuurtechnieken en kennis van de 5-elementenleer.

 

De biotensor is een bio-energetisch testapparaat en komt voort uit de wichelroede en de pendel. Het is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument. Bij het testen van een cliënt, worden energetische trillingen en functies waargenomen en vertaald naar ‘zwak’ of ‘sterk’, als het ware een ‘ja’ of ‘nee’.

 

In onderstaand filmpje wordt in het kort uitgelegd wat NEI is:

Wat is NEI? on Vimeo

 

Voor wie is NEI?

NEI is voor iedereen geschikt; volwassen, vrouwen die zwanger zijn of een kinderwens hebben, kinderen, dieren. Zelfs als je er niet helemaal in gelooft en er wel open voor staat, kan dit veel voor jou betekenen. 
Kinderen onder de 12 jaar test ik via de ouders of via één van de ouders. Hiervoor heb ik van beide ouders toestemming nodig.